Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در  جلسه هیات مقررات زدایی به سوالات زیر پاسخ داد.

مصوبات این جلسه از هیات مقررات زدایی را توضیح دهید.

خاندوزی: در جلسه امروز هیات مقررات زدایی  چهار مصوبه مهم وجود داشت. در صدر آن‌ها که به نظر می‌رسد دامنه بسیار وسیع تری از فعالان اقتصادی را در بر می‌گیرد و برای آحاد مردم جذاب‌تر خواهد بود، مساله مجوز‌های مشاغل خانگی اعلانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی دسته‌ای از مشاغل خانگی صرفا با ثبت در درگاه ملی مجوز‌ها و سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تعهد به اینکه شرایط آن کسب و کار را رعایت خواهند کرد، می‌توانند بلافاصله شروع به فعالیت کنند. در واقع مجوز پیشینی دیگر صادر نخواهد شد و امضای طلایی اولیه کنار گذاشته خواهد شد و نظارت دستگاه‌های اجرایی پس از آن خواهد بود که در آن دستگاه ثبت کردند و مجوز را به صورت برخط دریافت کردند. سپس در هفته‌ها و ماه‌ها می‌توانند برای نظارت مراجعه کنند.

مقرر شد که تعداد ۳۳۰ مجوز مربوط به مشاغل خانگی، به صورت اعلانی انجام شود. مصادیق آن نیز بسیار متنوع است؛ پرورش در حد کوچک دام و طیور، ماهی و ... تا تولید غذای خانگی، بسته بندی سبزیجات و ترشیجات، تولید گیاهان دارویی، فعالیت‌های هنری، آهنگسازی، نویسندگی، خوشنویسی، گرافیک، دوزندگی، قالی بافی، ابریشم بافی، لباس‌های محلی، طراحی طلا و جواهر، مترجمی و ... که به صورت اعلانی خواهد بود.

به محض اینکه سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به درگاه ملی مجوز‌ها متصل شود، امیدواریم که در همین یکی دو ماه آینده به صورت رسمی تمام فعالان این بخش بتوانند به صورت برخط و برای اولین بار مجوز‌های خود را دریافت کنند. این دسته از مشاغل اولین دسته از گروهی هستند که مجوز‌های آن‌ها به صورت اعلانی می‌شود.

امیدواریم این خبر، اولین خبر خوشی باشد که هر چند در ماه‌های پایانی سالِ پشتیبانی از تولید به ثمر می‌رسد، اما کمک کند که فعالیت‌های تولیدی در زمان کم‌تر و با هزینه کمتری شروع به کار کنند.

سامانه درگاه ملی مجوز‌ها چه زمانی راه اندازی می‌شود؟

خاندوزی: دوستان من در دبیرخانه هیات مقررات زدایی تفصیلِ سامانه جدید را توضیح خواهند داد. تا کنون هر کدام از دستگاه‌ها برای مجوز‌های خود یک سامانه‌ای داشتند، اما اکنون بنا شده است که همه مجوز‌ها از درگاه ملی مجوز‌ها بگذرند، یعنی دیگر از مردم چندین بار شناسایی اولیه سند‌ها را نخواهیم داشت. بابت این مساله به صورت فنی با تمام وزارتخانه‌ها همکاری می‌کنیم. امیدواریم که هر چقدر دستگاه‌ها فنی و تکنیکی بتوانند سریع‌تر به درگاه ملی مجوز‌ها متصل شوند، شاهد این خواهیم بود که همه مجوز‌ها از این به بعد صرفا براساس سامانه درگاه ملی مجوز‌ها انجام خواهند شد. اما یک مهلت قانونی در این زمینه وجود دارد و آن ۱۸ ام اسفند است. زیرا در سال گذشته در تاریخ ۱۸ اسفند قانون مجلس تصویب شد و یک سال به دستگاه‌های اجرایی مهلت داده شد، امید داریم که قبل از تاریخ ۱۸ اسفند بتوانیم بخش زیادی از دستگاه‌ها را داخل درگاه ملی مجوز‌ها داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزیر اقتصاد هیات مقررات زدایی هیات مقررات زدایی درگاه ملی مجوز ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۰۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دبیر ستاد صدور مجوز‌های تولیدات دامی جهاد کشاورزی گفت: برابر ماده ۶ قانون نظام دامپروری کشور که در سال ۱۳۸۸ مصوب گردیده، می‌بایستی حریم سرمایه‌های منابع دامی در قالب یک آیین نامه‌ای به تصویب هیئت محترم برسد و بعد از آن ابلاغ شود. نقشبندی افزود: با توجه به شرح وظایف و وظایفی که محول شده به دبیرخانه هیئت مقررات زدایی در راستای بهبود و تسریع و تسهیل در سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در سال گذشته و همچنین با قوت قلبی که از دیدگاه مقام معظم رهبری در رأس شعار سال که همان جهش تولید با مشارکت مردم است، با یک نقطه عطف بیشتری در این حوزه ورود پیدا کردیم. وی تصریح کرد: اقلیم ما در سراسر کشور عرصه‌های مستعد و منابع لازم برای تولید را در سطح کشور با پراکندگی یکسان ندارد و ما در یک محدوده جغرافیایی خاصی می‌توانیم این سرمایه گذاری‌ها را به سرانجام برسانیم، لذا آنچه که در دبیرخانه پیگیری میشود این است که این حرایم سرمایه گذاری با عدله‌های علمی، پژوهشی ورود پیدا کنند و با یک اجماع خاصی ما به این نتیجه برسیم که در این حرایم تغییراتی ایجاد کنیم. دبیر ستاد صدور مجوز‌های تولیدات دامی جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره مزایای کاهش فواصل بهداشتی گفت: کاهش حرایم بهداشتی دو مزیت برای کشور دارد، یکی از مزیت‌های آن تسهیل و تصحیح سرمایه گذاری‌ها است.  وی درباره دومین عامل مزیت کاهش فواصل بهداشتی که بسیار تأثیرگذار است گفت: ما تولیدکنندگانی داریم که از مراجع قبلی مثل جهاد سازندگی سابق، پروانه کسب و کار گرفتند ولی، چون نتوانستند آن حرایم را در حال حاضر رعایت کنند عملاً از گرفتن پروانه بی بهره ماندند.  نقشبندی تاکید کرد: یقیناً این اصلاح حرایم می‌تواند به واحد‌های فعال موجودی که دارای تولید هستند و آنهایی که از نظر ضوابط فنی و از نظر ضوابط بهداشتی مورد نظر، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی هستند، می‌تواند کمک شایانی به آنها کند. گفتنی است: هم اکنون بیش از ۳۰ درصد مجوز‌های کسب و کار در بخش کشاورزی به علت شیوه نامه قدیمی سازمان دامپزشکی معطل مانده است.  مقررات حرائم بهداشتی واحد‌های دامی، با هدف پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و آفات احداث واحد‌های دامی و صنایع وابسته در فواصل نزدیک را ممنوع می‌کند، اما منتقدان معتقدند که این قانون به دلیل جامعیت کلی، در موارد متعددی سختگیرانه عمل کرده و مانع از توسعه این صنایع شده است. از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد، به مرور، زمین‌های بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند. براساس قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، این فاصله‌ها با هدفِ جذب سرمایه در بخشِ کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اصلاح ضوابط حرایم بهداشتی به منظور فرصت سرمایه گذاری مناسب و سهولت در صدور مجوز‌ها تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • جزییات ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان و تجارت اعلام شد
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • الزام کسب و کارها برای دریافت شناسه یکتا
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه